[Welkom op Eenwieleren.nl]

Nog nooit van UniTrial of Downhill Unicycling gehoord?!
En heb je 't gehad met eenwieleren zoals in een Circus?!

Dan zit je hier goed!! Kijk hoe cool eenwieleren kan zijn! En ontdek dat je maar één wiel nodig hebt om dezelfde dingen te kunnen doen waar skaters, skateboarders, bmx-ers en biketrialers er meer voor nodig hebben!

Als je trouwens vragen hebt, stuur me dan een mailtje of zet een berichtje in mijn gastenboek. Vul hierbij dan WEL je e-mail adres in!
Veel plezier!!

John


     [Updates]

23-03-2008:
Vrijdag 28 maart reis ik met RideActive en nog wat trialers af naar Buthiers (Frankrijk) waar de Koxx Days 2008 worden gehouden. Aangezien ik de Koxx-One XTP (Purple Power) rij, moet ik daar natuurlijk bij zijn!
We gaan hier een weekend lang trialen, trialen en nog eens trialen!!

30-12-2007:
Zaterdag 29 december werd het grootste Openlucht SkatePark van Europa geopend: het Sk8park in Amersfoort. Ik ben daar met Maarten en Thomas een kijkje gaan nemen en hebben natuurlijk wat ge-eenwielerd. Deze foto is door een fotograaf ter plaatse gemaakt en heeft op de website gestaan. Enorm indrukwekkend SkatePark!

Balanceren in Sk8Park Amersfoort


24-09-2007: Commercial Job Cohen vs John!
Het filmpje is overal op tv geweest: meerdere malen als commercial op 'AT5', 'Discovery Channel' en 'National Geographic'. Verder als nieuwsitem bij 'Hart van Nederland', 'ShowNieuws', 'Pauw en Witteman', 'De Wereld Draait Door', 'RTL Boulevard' en vast nog wel meer. Dit had ik allemaal niet verwacht. Hierboven zie je in ieder geval de versie die ik op YouTube gezet heb.
Het festival waar het filmpje voor is, Picnic '07, is vandaag begonnen en duurt tot en met zaterdag 29 september. Meer informatie is hier te vinden.

Als jullie trouwens iets van foto's of filmpjes hebben en die willen laten zien: ik ben erg benieuwd!! De beste/leukste zal ik op de site zetten!
Groetjes,
John


30-08-2007:
Vanaf volgende week wordt de commercial vele malen uitgezonden op AT5. Het event waar de commercial voor is, is over ongeveer 3 weken. Het uitzendschema heb ik niet, maar krijg ik wel. Alleen ben ik vanaf morgen op vakantie dus kan ik de site even niet updaten. Dus als je het leuk vind: hou AT5 in de gaten!
Verder gaat het met mijn hoofd nog steeds niet goed. Veel hoofdpijn en ik heb al 3 maanden niet meer ge-eenwielerd. Het lijkt toch iets heftigers te zijn dan alleen een lichte hersenschudding... Hopelijk doet de vakantie (zonder eenwieler) me goed!

Als jullie trouwens iets van foto's of filmpjes hebben en die willen laten zien: ik ben erg benieuwd!! De beste/leukste zal ik op de site zetten!
Groetjes,
John

13-08-2007:
Vandaag opnames gehad voor een reclame waarin Job Cohen (Burgermeester van Amsterdam) gaat eenwieleren. Ik ben de stand-in. Hier onder volgen een paar fotootjes van de laatste shots. Als het goed is, volgen er snel meer. Als het filmpje af is, laat ik het natuurlijk weten! Woensdag wordt Job Cohen gefilmd, waarna in de Post-processing zijn gezicht op het mijne wordt geplakt. Uiteindelijk is het dus Job Cohen op de eenwieler.

Bellend langs de hoogwerker
Bellend langs de hoogwerker.

Nummer draaiend langs de hoogwerker
Nummer draaiend langs de hoogwerker.

Eenwieler vast in tramrails
Eenwieler zogenaamd vast in tramrails.

Springen op bankje
Springen op bankje.

20-07-2007:
Eindelijk weer een update. Sta op non actief door een hersenschudding opgelopen tijdens het Downhill Mountain Unicycling weekend in Limburg.
Gelukkig staat het wel op tape...
Dit bewijst ook gelijk weer hoe enorm belangrijk berscherming is! Draag in ieder geval altijd een helm!!!

16-04-2007:
Gisteren een dagje naar Spaarnwoude geweest met Maarten (Prins). Hier een hele korte impressie met mijn super-uni: de Koxx-One XTP!!
1. Brug met een nare drop op een ronde buis;
2. Mijn persoonlijk record: een gap van 1.40m;
3. Nog een persoonlijk record: een meter of vijf rijden op een randje van 2 cm.
Het was een super toffe (en -warme) dag!


08-04-2007:
Vandaag kwam Michel mijn XTP brengen! Dit zijn de officiŽle gegevens volgens de Koxx-One website:

XTP Purple Power

XTP Purple Power


The very best unicycle, designed for trial riding.

The XTP uses all of our finest components and is the lightest trial unicycle in the world.

Highly recommended for all extreme trial riders.

2006 Trial World Champion unicycle.


Technical Specs:

Saddle : Ultra thin Luxury
Seat Tube : Pit Fighter
Seat Clamp : 1 Bolt Purple
Frame : 20" XTP CNC Alu
Hub : Isis Reinforced
Cranks : Isis Light 140mm
Pedals : Magnesium
Spokes : 2.0/1.8/2.0 Black
Rim : 19" Light Purple
Rim Tape : Black
Tyre : Sticky 20-2.50


Kan niet wachten....


02-04-2007:
Gisteren naar Buthier in Frankrijk gereden. Om 4:30 opgestaan, zodat ik om 7:00 uur in Maastricht was. Daar ben ik de auto van Michel (van RideActive.nl) gestapt om om 12:00 uur in Buthiers aan te komen! Walhalla! Nog nooit zoveel mooi fiets materiaal bij elkaar gezien! Na lang zoeken met iemand van Koxx gepraat en ze hebben toegezegd de XTP te sponsoren!! Nu heb ik dus 2 sponsors: Koxx-one (de XTP "Purple Power") en RideActive voor de kleding, bescherm materiaal en onderdelen!
Na lekker rijden, foto's maken, filmen en kwijlen, zijn we om 20:00 uur weer in de auto gestapt en waren we om 2:00 uur terug in Maastricht. Weer verder naar huis waar ik om 4:00 uur aankwam. En om 6:30 ging de wekker (m'n zoon Koen) weer.... Maar een droom is dubbel en dwars uitgekomen!!


30-03-2007: RideActive.nl

Het zat al een tijd lang in de pijplijn, maar nu is 't toch ťcht gelukt: ik word gesponsoord!! RideActive.nl gaat me voorzien van de vetste en lichtste eenwieler die op dit moment verkrijgbaar is: de Koxx XTP! Verder krijg ik daarbij de nodige (bescherm)kleding, zoals helm, scheenbeschermers, handschoenen, broeken en T-shirts.

Verder ga ik komende zondag naar de Koxx-Days in Parijs. Natuurlijk om lekker te trialen, maar ook voor het babbelen met wat mensen van Koxx om te kijken wat er nog meer mogelijk is.
Er gaan namelijk nog veel meer spannende dingen gebeuren. (Onder andere ook met eenwieleren.nl!) Hier ben ik druk mee bezig. Wanneer dit een iets concretere vorm krijgt, laat ik 't weten (en zien!)

06-07-2007:
Hier is dan eindelijk het filmpje van de MacDonalds! Het is zonder geluid, in verband met muziekrechten.

14-02-2007:
Clip uit het filmpje

Deze week ben ik in de McDonalds te zien. Samen met Frank Vroemen, Tristan en Dustin Schaap. Het is een 2 minuten durend filmpje voor tijdens het verorberen van de wopper / supermac etc. Ik ben weer enorm fanatiek aan het oefenen! Binnenkort komen er dus eindelijk weer nieuwe filmpjes en foto's op te staan.


21-05-2006:
Eenwieleren.nl ge-update. Site geoptimaliseerd, na 1,5 jaar eindelijk een counter toegevoegd en het email adres veranderd, dus: update je adresboek! Zie nog steeds erg graag foto's en filmpjes van jullie eenwieleravonturen tegemoet!

12-05-2006:
Even een reactie over die berichtjes in mijn gastenboek. Ik heb geen idee wie die Koxx jongens zijn, en zo te zien wil ik dat ook niet eens weten. Ik heb nooit beweerd de beste trailer van Nederland te zijn en ik voel me eigenlijk ook niet verplicht om mezelf te moeten gaan verdedigen, ofzo. Maar de bedoeling van deze website is dat iedereen (en vooral de kids) kunnen zien wat je allemaal nog meer op een eenwieler kunt doen behalve rondjes en rechtuit rijden. De filmpjes die op deze website staan, zijn makkelijk frame-voor-frame af te spelen en te pauzeren. Daardoor is het makkelijk om in ieder geval de beginselen onder de knie te kunnen krijgen. Zo heb ik het ongeveer 6/7 jaar geleden ook geleerd door naar Kris Holm te kijken. En nee, ik ben bij lange na niet de beste, maar dat is mijn streven ook niet. Heb ondertussen zelf bijna 2 kids en erg druk met andere dingen, maar vind het wel erg leuk om de eenwieler-enthousiastelingen te helpen waar ik kan. Dus schroom niet om me te emailen als je met een vraag zit!
Succes en veel plezier met eenwieleren!

John

05-03-2006:
Eenwieleren.nl ge-update. Updates op de hoofdpagina gezet. Verder heb ik vandaag een trialmotor gekocht! Een Montesa Cota 315R uit 1999! Een Mean Machine full of muscles! Kan niet wachten tot het weer wat mooier weer is....

Montesa Cota 315R uit 1999

01-03-2006:
Eenwieleren.nl ge-update. Heb een nieuwe host gevonden waar verrassend snel mijn hele website gehost kon worden! De filmpjes in Gallery doen het dus weer! Had een probleem met de crashes, maar dat is nu ook gefixed! Jihaaaa!!

17-02-2006:
Eenwieleren.nl ge-update. Op veler verzoek heb ik de verborgen 'Crash Section' zichtbaar gemaakt!! Op verschillende plekken op eenwieleren.nl staat een link naar filmpjes van een aantal valpartijen!
Verder heb een nieuwe host gevonden waar ik mijn filmpjes op ga zetten. Dit kan nog wel een maandje duren. Ondertussen zijn er ook plannen om deze site te veranderen naar een soort community voor fanatieke eenwieleraars...

15-11-2005:
Eenwieleren.nl ge-update. Link naar Eenwieler.pagina.nl toegevoegd op de links/other pagina.

01-09-2005:
Eenwieleren.nl ge-update. Weer problemen met lycos waar mijn filmpjes gestald staan. Ze zijn nu offline. De crashes staan er nog wel, dus zoek ze!.

08-07-2005:
Verhuisd, eenwieleren.nl verplaatst naar mijn nieuwe provider en de filmpjes weer toegevoegd.

november/december 2004:
Alles heeft een beetje stil gestaan, omdat ik nogal druk ben met andere dingen: Thijs en SAE. Maar als project voor SAE heb ik de nieuwe eenwieleren.nl eindelijk afgemaakt!

17-06-2004:
Onze zoon Thijs is geboren!!!

14-03-2004:
In Amsterdam een testsessie gehouden. De camera hield zich goed, alleen was de hoek van de camera bij sommige onderdelen verkeerd.

13-03-2004:
Een headcam geknutseld van mijn oude camera en helm. Heb een paar testjes gedaan met filmen.

06-03-2004:
Start van de nieuwe Eenwieleren.nl! De site is helemaal veranderd...